GreenCityTrip en TUI kondigen nachttrein aan voor skivakantie

GreenCityTrip en TUI kondigen een nachttrein aan voor skivakanties. (Foto: Boemelbroers / Twitter)
GreenCityTrip en TUI kondigen een nachttrein aan voor skivakanties. (Foto: Boemelbroers / Twitter)

Reisorganisatie TUI introduceert aankomende winter samen met GreenCityTrip de TUI Ski Express die sneeuwliefhebbers in de nacht naar de Alpen brengt. De organisaties noemen het een duurzaam initiatief als vervanging van de auto of het vliegtuig.

De nachttrein rijdt van 23 december 2022 tot en met 31 maart 2023 elke vrijdag rechtstreeks naar de Oostenrijkse wintersportplaatsen. De rit begint in de avond in Amsterdam en rijdt via Utrecht rechtstreeks door naar Oostenrijk. De trein komt bij Wörgl Oostenrijk binnen en splitst zich daar naar Tirol met een stop in onder meer St. Johann in Tirol, Zell am See en Saalfelden. En het andere deel gaat naar het Salzburgerland, met onder meer een stop in Innsbruck, Landeck en Bludenz.

Onderzoek

Uit onderzoek onder TUI-klanten blijkt dat slechts 8 procent nu met de trein op wintersport gaat. Ook blijkt echter dat 87 procent interesse heeft in een directe verbinding zonder overstappen naar de winterbestemming. Dat zijn zowel jongeren als ouderen, stellen en gezinnen. De ondervraagde personen noemden gemak, gezelligheid en duurzaamheid als de belangrijkste reden.

GreencityTrip en TUI

GreencityTrip is is twee jaar geleden ontstaan en heeft vorig jaar in oktober zijn eerste rit gemaakt. In mei van dit jaar stonden er 14 bestemmingen op de kaart van de treint. Ook sloeg de vervoerder toen de handen ineen met vliegmaatschappij TUI om het aanbod van de bestemming te vergroten. Daarmee wil de reisorganisatie het aantal vliegreizen naar deze bestemmingen terugdringen en de CO2-uitstoot verminderen.

'Comfortabel en gemakkelijk reizen'

Arjan Kers, general manager van TUI Nederland: "Voor een aantal bestemmingen is de trein een mooi alternatief vervoermiddel. Vakantiegangers willen vooral comfortabel en gemakkelijk reizen. Het is aan ons om dat bij elkaar te brengen. Dat moet niet blijven bij goede intenties en mooie woorden, maar we moeten onze reizigers een concreet aanbod doen. Ik zie de TUI Ski Express als een zeer waardevolle aanvulling op ons aanbod wintersportreizen."

Hessel Winkelman en Maarten Bastian van GreenCityTrip reageren ook verheugd: "Na de start van een succesvolle samenwerking aan het begin van de zomer, zijn we heel blij om met TUI de wintersport per nachttrein groot in de markt te zetten. Wij zijn er van overtuigd dat er veel belangstelling voor is. Een grote partner als TUI maakt dat we het samen bereikbaar maken voor veel wintersporters."