Over deze website

De website Treinenweb is een nieuwsportaal voor treinreizigers en liefhebbers van spoorvervoer en staat los van de bestaande vervoersbedrijven. De website is in 2007 als hobbyproject gestart en is sindsdien uitgegroeid tot een professionele website die zich voorbeweegt op vrijwillige basis zonder enige commerciële inslag.

De website biedt als hoofd-onderdeel het dagelijks actueel nieuws over de algemene actualiteiten op het gebied van rollend spoorwegmaterieel en treinsporen in zowel binnen- als buitenland. Ook videoreportages maken onderdeel uit van de website waarbij er in het verleden diverse seizoenen van Reizigers in Beeld zijn verschenen waarin treinreizigers en liefhebbers hun verhaal over hun trein- en reisbeleving vertellen.

Daarnaast is er op deze site ook ruimte voor publicaties van evenementen en worden er met regelmaat ook uitgebreide reportages geplaatst over diverse interessante wetenswaardigheden.

Ook biedt de website een overzicht aan informatie over het spoorwegmaterieel wat er in Nederland rijdt of gereden heeft. Ook informatie over stations is er te vinden.

Dankwoord

Diverse personen en organisaties hebben zich ingezet om Treinenweb op te zetten zoals het nu is:

Omschrijving: Naam / Namen:
Design: Miracom (design), Moormax (logo)
Illustraties bij materieelinzet Arthurs Treinenpagina
Techniek: ClayWeb
Hosting en domeinen: VIP Internet, Versio, TransIP
Vertrektijden overzicht:  Nederlandse Spoorwegen en NDOV Loket
Speciale dank aan: TreinVideo.nl voor gebruik van diverse videobeelden, en diverse personen en organisaties voor het sturen van persberichten en afbeeldingen voor in onze databank.

Onze privacyverklaring kan je hier vinden.