Over deze website

De website Treinenweb is een portal voor treinreizigers en liefhebbers van spoorvervoer en staat los van de bestaande vervoersbedrijven. De website is in 2007 als hobbyproject gestart en is sindsdien uitgegroeid tot een profesionele website die zich voorbeweegt op vrijwillige basis zonder enige commerciële inslag.

De website biedt als hoofd-onderdeel het dagelijks actueel nieuws over de algemene actualiteiten op het gebied van rollend spoorwegmaterieel en treinsporen in zowel binnen- als buitenland. Ook videoreportages maken onderdeel uit van de website, waarbij er met regelmaat compilatievideo's van het spoor worden gepubliceerd en het videoprogramma Reizigers in Beeld waarin treinreizigers en liefhebbers hun verhaal over hun trein- en reisbeleveing vertellen.

Daarnaast is er ook ruimte voor publicaties van evenementen en worden er met regelmaat ook reviews geplaatst voorzien van foto's en of video's over diverse interessante wetenswaardigheden.

Ook biedt de website een overzicht aan informatie over het spoorwegmaterieel wat er in Nederland rijdt of gereden heeft, en zijn er ook overzichten te zien van de locaties waar deze treinen zijn gespot (medemogelijk gemaakt door Somda), de leeftijd van de treinen, het materieel dat wordt ingezet in de dienstregeling en foto's van het materieel. Ook informatie over stations is er te vinden, versterkt met fotomateriaal.

Dankwoord

Diverse personen en organisaties hebben zich ingezet om Treinenweb online te houden. Zonder hen zou Treinenweb nooit zijn zoals het nu is.

Omschrijving: Naam / Namen:
Design: PronetSolutions, Vonlion en ClayWeb
Illustraties bij materieelinzet Arthurs Treinenpagina
Bouw: ClayWeb
Hosting en domeinen: Reviced, Versio
Video ClayTV
Vertrektijden overzicht:  Nederlandse Spoorwegen en NDOV Loket
Spots en routekaarten Somda en Google
Speciale dank aan: TreinVideo.nl voor gebruik van diverse videobeelden en diverse personen en organisaties voor het sturen van persberichten