Eerste Green City Trip vrijdagavond vertrokken vanuit Breda

Gisteravond is vanuit Breda de eerste nachttrein van Green City Trip vertrokken om uiteindelijk 600 reizigers naar hun eindbestemming te brengen. De trein die een initiatief is van Flywise, rijdt twee keer per week naar Verona, Praag en Wenen.

De trein rijdt start in Breda en is een mooi alternatief voor Belgische reizigers. De trein zal verder binnen Nederland een stop maken in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Arnhem. De trein is voorzien van 16 rijtuigen en wordt binnen Nederland door Train Charter Services uitgevoerd. Zij leveren de locomotief, treinpersoneel en de dienstregeling. De trein bestaat uit veertien ligrijtuigen en twee slaaprijtuigen.

Green City Trip kan zich tegenover de vliegreizen een ware concurrent noemen om een duurzaam alternatief te bieden. Zo is het mogelijk om vanaf 149 euro per persoon naar Praag te reizen, inclusief twee overnachtingen in de trein. In totoaal kunnen er 700 reizigers mee. Zodra de trein op 19 oktober weer terugkeert dan zal deze een nieuwe bestemming krijgen naar Venetië.

Toekomst

Flywise, heeft de plannen om in 2022 uit te breiden naar meer bestemmingen, zoals naar Götenburg in Zweden en naar de Italiaanse trekpleisters Bologna en Florence.