Treinverkeer Zeeland deels hervat na aanrijding

Het treinverkeer tussen Bergen op Zoom en Roosendaal wordt vrijdag weer hervat. (archieffoto) (Foto: Pixabay)
Het treinverkeer tussen Bergen op Zoom en Roosendaal wordt vrijdag weer hervat. (archieffoto) (Foto: Pixabay)

Het treinverkeer in Zeeland is maandagavond deels hervat. Vanwege een aanrijding met een lijnbus zonder reizigers is er grote schade aan het spoor en de infrastructuur ontstaan. Inmiddels rijden de treinen weer tussen Bergen op Zoom en Vlissingen, maar tussen Bergen op Zoom en Roosendaal verwacht ProRail pas op vrijdagmorgen weer treinen te laten rijden.

"Helaas hebben we meer tijd nodig om het spoor in Bergen op Zoom te repareren. Daardoor zullen er tussen Bergen op Zoom en Roosendaal tot vrijdagochtend 07.30 uur geen treinen rijden.", meldt de spoorbeheerder. Eerder was de verwachting nog dat het treinverkeer donderdagmiddag weer opgestart kon worden, maar er werd nog een slag om de arm gegeven.

Aannemer Strukton is druk bezig met het herstel van ondermeer gebroken dwarsliggers en 300 meter spoorstaaf, een nieuwe installatie voor de overweg en bekabeling langs het spoor.

Ongeval

Maandagochtend op een spoorwegovergang in Bergen op Zoom is een trein in botsing gekomen met een bus die vanwege onbekende redenen op de overweg stil stond. De trein reed dwars door de bus heen. Er bevonden zich geen reizigers in de bus. De buschauffeur zou tijdig de bus verlaten hebben om de machinist van de aankomende trein te waarschuwen.

John Voppen, topman ProRail, reageerde op het incident: "Dit had een dramatische dag voor het spoor kunnen worden. Hier hebben meerdere mensen een engeltje op hun schouders gehad. En toch moet dit voor zowel de machinist als de chauffeur een traumatische ervaring zijn. Onze gedachten gaan in eerste instantie naar hen uit.

Eelco van Asch, directeur Operatie bij de NS, sprak van "een vreselijk ongeval waar gelukkig geen slachtoffers bij gevallen zijn".  Hij laat weten dat de machinist en conducteur ongedeerd, maar erg geschrokken zijn. "Collega's hebben hen opgevangen om te praten over hun ervaringen."