Treinverkeer Zeeland gestremd door aanrijding met bus

De ravage bij de aanrijding tussen een bus en een trein in Bergen op Zoom. (Foto: Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant)
De ravage bij de aanrijding tussen een bus en een trein in Bergen op Zoom. (Foto: Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant)

Een bus zonder passagiers is maandagochtend op een spoorwegovergang in Bergen op Zoom in botsing gekomen met een trein. De trein reed dwars door de bus heen die door onbekende redenen op de overweg stil stond. De buschauffeur zou tijdig de bus verlaten hebben om de machinist van de aankomende trein te waarschuwen.

Het ongeluk gebeurde rond 9:50 uur. De bus is volledig doormidden gebroken en ook de trein (VIRM 9469) is beschadigd geraakt. De bus was niet voorzien van passagiers. De chauffeur is nagekeken in de ambulance maar zou niet gewond zijn geraakt. De Veiligheidsregio heeft laten weten dat de ravage enorm is. De omgeving van de Marconilaan, waar het ongeluk plaatsvond, is afgezet voor verkeer en met prioriteit wordt de ravage weer opgeruimd.

De NS spreekt van een ‘vreselijk ongeval’, waarbij geen gewonden zijn gevallen. ,"De buschauffeur en de machinist zijn erg geschrokken", zegt Eelco Van Asch, directeur operatie van NS tegenover BN De Stem. "Onze zorg gaat uit naar de passagiers en onze collega’s op de trein."

De Verkeerspolitie en de Landelijke Eenheid doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Reisadvies

Tussen Bergen op Zoom en Vlissingen rijden er voorlopig geen treinen. "De spooraannemer heeft de schade in kaart gebracht en een eerste prognose gedeeld. De verwachting is dat de herstelwerkzaamheden zeker drie dagen gaan duren.", meldt ProRail.

Het advies is om de reisplanner van NS te raadplegen.