Conducteur onwel geworden en overleden na incident in trein

Het station van Hilversum waar het incident plaatsvond. (Foto: FaceMePLS)
Het station van Hilversum waar het incident plaatsvond. (Foto: FaceMePLS)

Zondagavond is een NS-conducteur overleden na een incident met twee zwartrijders. De man was betrokken bij een handgemeen in de trein waarbij er volgens de politie geduwd en getrokken werd. Nadat de jongens waren aangehouden raakte de conducteur onwel waarna hij overleed. Reanimatie mocht niet baten.

De conducteur (62) of een collega ontdekte gisteravond dat twee passagiers, jongens van 15 en 16 jaar, in de trein naar Amersfoort Centraal geen geldig vervoersbewijs op zak hadden. Uiteindelijk ontstond een woordenwisseling waarbij volgens de politie werd geduwd en getrokken. De conducteur was daar ook bij betrokken. Toen de machinist van de trein naar Hilversum doorreed, raakte de conducteur tijdens het uitrusten op een bankje onwel waarna hij overleed. Er is geprobeerd hem te reanimeren, maar tevergeefs.

De politie benadrukt dat nog wordt onderzocht of er een verband is tussen het overlijden en het incident.

Diepbedroefd

Een NS-woordvoerder heeft namens de NS laten weten diepbedroefd te zijn. "We zijn vol ontsteltenis en diepbedroefd dat onze collega is komen te overlijden. Voor iedereen bij NS en vooral voor de nabestaanden", zegt een woordvoerder van NS. "Er moet goed onderzoek en goed medisch onderzoek worden gedaan naar wat zich heeft voorgedaan." Er wordt aan getuigen opgeroepen om zich bij de politie te melden.