Vertraging voor OV-chipkaart paaltjes op en rond Emmerich

De plaatsing van OV-chipkaart paaltjes op en rond Emmerich heeft vertraging opgelopen. (Foto: Treinenweb)
De plaatsing van OV-chipkaart paaltjes op en rond Emmerich heeft vertraging opgelopen. (Foto: Treinenweb)

De plaatsing van OV-chipkaart paaltjes voor het in- en uitchecken op de Duitse stations Elten, Emmerich am Rhein en Praest hebben vertraging opgelopen. Dat heeft een woordvoerder van de provincie Gelderland, die verantwoordelijk voor de paaltjes is, bevestigd tegenover Treinenweb.nl.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat reizigers al in maart van dit jaar konden in- en uitchecken, maar dat is momenteel nog steeds niet mogelijk omdat de paaltjes nog niet compleet zijn. "Dat heeft te maken met bepaalde apparatuur die er nog niet is. De nieuwe datum is nog niet bekend. Dat is afhankelijk van de levering. We gaan in de planning nu uit van eind juni begin juli.", vertelt de woordvoerder tegenover Treinenweb.

Grensoverschrijdende verbindingen met OV Chipkaart

Steeds vaker worden grensoverschrijdende verbindingen mogelijk met de OV Chipkaart. Zo is het ook al mogelijk om sinds augustus vorig jaar gebruik te maken van de chipkaart in de trein tussen Enschede en Gronau. Deze lijn is in exploitatie door Keolis onder de naam Blauwnet, en wordt door de Deutsche Bahn gereden. De Zweckverband Nahverkehr Westfalen-Lippe (NWL) is verantwoordelijk voor deze spoorlijn.

Ook bij Arriva in Weener en Leer in het Duitse Ost-Friesland is het mogelijk om in- en uit te checken. Daarnaast is het ook mogelijk om bij Arriva de OV Chipkaart te kunnen gebruiken naar Aken en de tussen gelegen stations. Vermoedelijk zal de spoorverbinding naar Luik eind 2023 ook voozien worden van Arriva-paaltjes.