Nightjet trekt 100.000 reizigers in een jaar

De Nightjet die naar Nederland rijdt bestaat momenteel een jaar, en heeft momenteel al 100.000 reizigers mogen verwelkomen. Op 25 mei 2021 kwam de allereerste dagelijkse nachttrein vanuit Oostenrijk aan op Amsterdam Centraal. Na 5 jaar werd Nederland met deze Nightjet opnieuw aangesloten op het Europese netwerk van nachttreinen.

In het eerste jaar hebben we al meer dan 100.000 reizigers mogen verwelkomen in de nachttrein Wenen/Innsbruck. Hiervan worden alle reizigers geteld die een enkele reis maken.

Heike Luiten, directeur NS International kijkt tevreden terug op het eerste jaar: "Met meer dan 100.000 reizigers in het eerste jaar, is de nachttrein volledig terug van weggeweest. Dat zoveel reizigers kiezen voor de nachttrein - ondanks de verschillende reisbeperkingen vanwege corona het afgelopen jaar - is hoopvol voor de toekomst. Samen met onze partners blijven we kijken naar mogelijke nieuwe nachttreinbestemmingen."

Nachtreizen in de Nightjet

In iets minder dan 14 uur rijdt de Nightjet via Duitsland naar Oostenrijk. Reizigers kunnen opstappen in Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Na een nacht slaap is het wakker worden in München, Innsbruck of Wenen. De nachttrein bestaat uit zes slaaprijtuigen en vier zitrijtuigen. Er is keuze uit privé slaapkamers met badkamer, gedeelde slaapkamers met stapelbedden en lig- of zitplaatsen. Tickets voor de nachttrein zijn verkrijgbaar op Nsinternational.nl en de site van de ÖBB en beschikbaar vanaf 29,90 euro voor een zitplaats en voor ligplaats vanaf 59.90 euro enkele reis vanaf Amsterdam naar Wenen/Innsbruck.

Naast de nachttrein naar Wenen/Innsbruck vertrekt sinds 12 december vorig jaar ook elke avond een nachttrein vanuit Amsterdam naar Zürich.