Trenitalia denkt na over doortrekken van internationale HSL-trein naar Brussel en Amsterdam

De Frecciarossa hogesnelheidstrein waarmee Trenitalia rijdt. (Foto: Nelso Silva                )
De Frecciarossa hogesnelheidstrein waarmee Trenitalia rijdt. (Foto: Nelso Silva )

De Italiaanse vervoerder Trenitalia bekijkt de mogelijkheid om het aanbod aan om hun hogesnelheidstrein uit te breiden naar België en mogelijk zelfs naar Nederland. Sinds vorige week heeft het vervoersbedrijf een nieuwe internationale verbinding gerealiseerd die Milaan via Turijn en Lyon met Parijs verbindt.

De zakenkrant FD meldt het doortrekken van de treinverbinding op basis van de Italiaanse zakenkrant Il Sole 24 Ore. De plannen zijn om eerst door te gaan rijden naar Brussel, en later mogelijk naar Amsterdam. Het maakt deel uit van een breder plan van het Italiaans bedrijf om de Frecciarossa, de Italiaanse tegenhanger van de TGV, te laten rijden in heel Europa en zelfs in het Verenigd Koninkrijk.

Trenitalia beschouwt de plannen nog niet als definitief, maar noemt dit mooie aanvulling worden voor de verschillende nachttreinen die op dit moment en in de toekomst door Europa rijden. Waaronder de Green City Trip vanuit Breda naar Verona, Praag en Wenen, de Nightjets naar Innsbrück, Wenen en een aparte naar Zürich, en de European Sleeper die in de zomer van 2022 van start moet gaan naar Praag.