Italiaanse Ferrotramviaria schaft ook Coradia Stream aan

De nieuwe Coradia Stream voor Ferrotramvaria (Foto: Alstom / Ferrotramviaria)
De nieuwe Coradia Stream voor Ferrotramvaria (Foto: Alstom / Ferrotramviaria)

Opnieuw heeft treinbouwer Alstom weer een contract afgesloten voor de levering van de Coradia Stream. Het gaat om een derde bestelling in Italië. Ze zijn bedoeld voor het vervoersbedrijf Ferrotramviaria S.p.A. op de Bari-Barletta spoorlijn.

De Italiaanse vervoerder heeft volgens de Italiaanse trransportsite Tuttotreno vijf vierdelige treinstellen besteld met een optie voor zes extra met dezelfde specificaties. Het gaat om enkeldeks treinstellen met een maximale snelheid van 160 kilometer per uur, en die geschikt zijn voor 3kV gelijkstroom. Het is de bedoeling dat de treinstellen vanaf eind oktober 2022 zullen worden ingezet. Volgens de tekeningen van de vervoerder en fabrikant zal de kop dezelfde vorm krijgen als die van de andere Pop-treinen in Italië en die van de ICNG in Nederland.

De Coradia Stream lijkt een zeer populaire trein van Alstom te worden. Gisteren werd bekend dat Duitsland ook een bestelling voor dit type besteld heeft, echter met een aangepaste kop.

Eerdere bestellingen in Italië

Na de eerste bestelling voor Trenitalia, waarbij de trein 'Pop' genoemd werd volgde ook de Italiaanse vervoerder FNV met een aankoop van 31 'Donizetti'stellen waarbij er in het contract ruimte is om dit uit te breiden met 61 treinen. Uiteindelijk werd er later bekend dat zes treinen zullen voorzien worden van een aandrijving met waterstof. Later in oktober van dit jaar werden er nieuwe details over bestelling bekend: De trein krijgt een speciaal aandrijvingsrijtuig, en de levering werd verhoogd naar 14 waterstoftreinen.