Italië bestelt nog meer Coradia Stream treinstellen bij Alstom

De 'Donizetti' die in ItaliŽ rijdt (Foto: Alstom)
De 'Donizetti' die in ItaliŽ rijdt (Foto: Alstom)

Alstom heeft een contract getekend met het Italiaanse Ferrovienord voor een aanvullende levering regionale treinen bestemd voor de regionale spoorverbindingen in de regio Lombardije voor een totale waarde van 125 miljoen euro. Het gaat om de levering van 20 Coradia Stream treinstellen.

Dit is het tweede contract binnen een raamovereenkomst die in november 2019 werd ondertekend met FNM S.p.A. De 'Donizetti' treinen worden geleverd vanaf juni 2023. De bouw ervan wordt uitgevoerd bij Alstom in het Italiaanse Savigliano. Het ontwerp en de fabricage van de tractiesystemen en andere componenten vindt plaats in de Sesto San Giovanni (MI), en de veiligheids- en signaleringssystemen aan boord worden geleverd door de werkplaats in Bologna.

"We zijn, zoals altijd, erg trots om samen te werken met onze vertrouwde partners FNM en Ferrovienord om modern, comfortabel en duurzaam regionaal vervoer in Italië te bieden. In de afgelopen tien jaar heeft Alstom 54 regionale treinen geleverd voor Lombardije. De nieuwe generatie Coradia Stream vertegenwoordigt de beste oplossing om te voldoen aan de toenemende behoeften van zowel de reizigers in de regio als de operator", aldus Michele Viale, Managing Director van Alstom Italië.

Coradia Stream

De Coradia Stream is inmiddels door Trenitalia en NS in gebruik. Waar de NS momenteel de hogesnelheidsvariant heeft die 200 kilometer per uur kan de Coradia Stream in Italië maximaal 160 kilometer per uur rijden. Recentelijk heeft ook de vervoerder DSB in Denemarken besloten tot de aankoop van 100 treinstellen van dit model.

Het interieur en de zitplaatsen kunnen worden aangepast aan verschillende reisbehoeften, bijvoorbeeld met meer zitplaatsen op langere routes of staanplaatsen voor kortere ritten. De modulaire interieurs kunnen aangepast worden aan de seizoenen of specifieke eisen: bijvoorbeeld fietsenrekken, drank- en snackdispensers, multimediaruimtes en werk- of ontspanningszones kunnen eenvoudig worden toegevoegd. Bredere ramen bieden meer helderheid en een gevoel van meer ruimte en comfort. Geavanceerde infotainment-, audio- en videodiensten en videobewaking zorgen voor comfort en veiligheid.

Duurzaam

De nieuwe treinen voldoen aan strikte criteria van ecologische duurzaamheid en zijn voor 96% recyclebaar. Ze verbruiken 30% minder energie dan de vorige generatie. Minimale geluids- en trillingsniveaus zorgen voor een stille en comfortabele reis. De treinen beschikken over krachtige airconditioningsystemen.