NS: Ook vandaag alleen Sprinters vanwege aanhoudende winteroverlast

Ook op dinsdag rijdt de NS een dienstregeling met Sprinters vanwege de aanhoudende sneeuwoverlast (Foto: Robbert van Pelt)
Ook op dinsdag rijdt de NS een dienstregeling met Sprinters vanwege de aanhoudende sneeuwoverlast (Foto: Robbert van Pelt)

De NS zal vandaag opnieuw een dienstregeling met Sprinters rijden nadat er gisteravond een strenge kou voorspeld werd. Vrieskou en vocht zorgen naar verwachting voor ijsafzetting aan bovenleidingen. Daarnaast zijn er nog veel storingen op het spoor als gevolg van de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen.

NS en ProRail bereiden daarom voor dinsdag 9 februari een dienstregeling met enkel Sprinters voor. Sprinters stoppen ook op kleine stations en daarmee kunnen we zoveel mogelijk reizigers naar hun plaats van bestemming brengen. Waar mogelijk worden treinen verlengd. Ondanks alle inzet is de situatie op het spoor nog steeds onzeker en adviseren we reizigers waar mogelijk hun reis uit te stellen.

NS en ProRail houden nauwlettend de weersverwachting in de gaten. Beide organisaties werken continu door om zoveel mogelijk storingen te verhelpen en te voorkomen. Ook morgen staan monteurs en hulplocomotieven klaar om storingen zo snel mogelijk te verhelpen.

Het advies aan reizigers is kort voor vertrek hun reis te plannen.