Keolis opent toiletten weer voor reizigers

Een trein van Keolis onder de naam Blauwnet (Foto: Treinenweb/Clayweb)
Een trein van Keolis onder de naam Blauwnet (Foto: Treinenweb/Clayweb)

Keolis heeft de toiletten in de treinen weer geopend voor alle reizigers. De afgelopen periode waren de toiletten vanwege coronamaatregelen gesloten wat tot onbegrip van zowel reizigers al de politiek leidde.

Reizigers die een dringend bezoekje aan het toilet moesten brengen, konden treinpersoneel van Keolis vragen de deur voor hen te openen.

Onbegrip

Nadat RTV Oost berichtte over de afsluiting, werd er vanuit zowel de politiek als de reizigers kriektiek geuit. Politieke partijen in Overijssel, van GroenLinks, PVV, FvD en de CDA, waren verbaasd over de gang van zaken. "Het lijkt erop dat Keolis meer ruimte neemt voor eigen beleidsruimte in coronatijd", vond het CDA. De PVV noemde het afsluiten van de wc's 'gewoon gemakzucht'. "Dit kan niet waar zijn."

Keolis en de provincie hebben met elkaar gesproken over de afsluiting. "We hebben tot 1 juli nauwelijks vragen of opmerkingen van reizigers gehad over de afsluiting", zegt een woordvoerder van Keolis. De laatste weken nam het aantal opmerkingen over de afgesloten toiletten toe, vertelt de treinvervoerder. "Natuurlijk willen we dan graag aan de wensen van de reizigers tegemoet komen."

Tevreden

PVV-Statenlid Joeri Pool heeft aangegeveen tevreden te zijn met het snelle resultaat. "We zijn blij dat er zo snel na onze schriftelijke vragen al resultaat is geboekt."