Hoge waterstand zet roltrappen op station Zwolle stil

De roltrappen op station Zwolle staan al enkele weken stil vanwege de hoge waterstand. (Foto: European Roads)
De roltrappen op station Zwolle staan al enkele weken stil vanwege de hoge waterstand. (Foto: European Roads)

De roltrappen op station Zwolle staan momenteel enkele weken stil. Dit heeft volgens ProRail te maken met de hoge waterstand van de IJssel. De roltrap aan de stadszijde zou bovendien al langer dan een maand stil staan.

Vanwege de het grondwater wat erg hoog staat lopen de bakken van de roltrappen steeds vol, vertelt Mirjam de Witte die bij ProRail verantwoordelijk is voor het onderhoud van de trappen tegenover RTV Oost. Zolang deze steeds vol staan met water kunnnen de roltrappen niet aangezet worden. "De enige oplossing is dat de IJssel weer gaat zakken."

De hoge waterstand is volgens haar ook niet de enige oorzaak dat de roltrappen niet functioneren, want er zouden ook enkele roltrappen defect zijn doordat er iets in vast bleef haken. Eerder in mei bleef het zomerjurkje van een vrouw er in vasthaken.

Hoewel de roltrappen momenteel niet draaien op station Zwolle zijn de liften wel in gebruik zodat mensen met mobiliteitsbeperkingen het perron kunnen bereiken en verlaten. "We doen er alles aan om dat draaiende te houden", aldus de Witte. Eerder ging ProRail nog door het stof vanwege de slechte toegankelijkheid van station Ede-Wageningen omdat daar naast een aantal roltrappen ook enkele liften buiten dienst zijn.