Toegankelijkheid station Ede-Wageningen laat te wensen over

De toegankelijkheid van station Ede-Wageningen laat momenteel te wensen over. (Foto: Treinenweb.nl)
De toegankelijkheid van station Ede-Wageningen laat momenteel te wensen over. (Foto: Treinenweb.nl)

De toegankelijkheid van station Ede-Wageningen laat te wensen over, meldt nieuwsplatform Ede Stad. De liften en roltrappen van het recent geopende station kampen de afgelopen maanden vaak met storingen. Dit komt door wateroverlast en een defect technisch onderdeel.

Een van de reizigers geeft tegenover de krant aan teleurgesteld te zijn: "NS station Ede-Wageningen is voor reizigers met een lichamelijke beperking slecht toegankelijk. Als klant krijgt je het gevoel dat je met minachting wordt behandeld." Daarnaast zouden de perrons enkel voorzien zijn van opgaande roltrappen, waardoor mensen die mobiliteitsbeperkingen hebben, afhankelijk zijn van de lift. Echter zou deze vaak langdurig buiten werking zijn.

Technische problemen

Een woordvoerder van ProRail betreurt de situatie en gaat door het stof: "Wij maken juist op stations liften en roltrappen zodat mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of minder goed ter been zijn of een kinderwagen hebben toch op het perron kunnen komen, of juist het station uit. Het is dan extra vervelend als deze voorzieningen het niet doen."

De woordvoerder geeft aan dat er sprake is van technische problemen. "Zo hadden we de laatste keer bij de liften op dit station een fabricagefout in een onderdeel en dat is vervangen. Hiervoor was de machinekamer onder water gelopen. Helaas hebben we door hevige regenval op meer stations last van water dat in de liftschachten loopt."

Ook betreurt de woordvoerder de situatie dat deze mensen tijdens hun treinreis behoorlijk verrast worden met defecte liften en roltrappen, maar komt met positief nieuws. "Er wordt gewerkt aan een real-time informatievoorziening in de reisplanners waarop bij het plannen van een reis te zien is of de liften op treinstations wel of niet functioneren."