Hinder op en rond Schiphol vanwege ontroestingsritten op spoor

Vanwege ontroestingsritten rijden er deze vrijdag minder treinen van en naar Schiphol. (Foto: Rob Dammers)
Vanwege ontroestingsritten rijden er deze vrijdag minder treinen van en naar Schiphol. (Foto: Rob Dammers)

Reizigers naar Schiphol moeten vandaag rekening houden met hinder vanwege een ontroestingsactie van de spoorrails. Vanaf vanmorgen 04:30 uur maakt spoorbeheerder ProRail op en rond station Schiphol Airport op verschillende locaties het spoor roestvrij. Dat is nodig omdat de sporen een tijd niet bereden zijn vanwege werkzaamheden.

Als er een tijd geen treinen hebben gereden over een spoor, kunnen daar niet direct normale treinen over rijden. Eerst moeten de sporen worden bereden om roest van de rails te verwijderen. Zo wordt voorkomen dat overwegen en seinen niet zullen werken.

Werkzaamheden

ProRail heeft twaalf dagen gewerkt rondom Schiphol. Het spoor en de constructie waar het spoor op ligt zijn vernieuwd. Ook zijn er twee wissels in de spoortunnel vervangen en werden de technische installaties en de tunne;verlichting gecontroeerd. Daarnaast is er gewerkt bij het opstelterrein bij Hoofddorp.

Reisadvies

Het 'roestrijden' zorgt op vrijdag 8 maart vanaf de vroege morgen tot het einde van de middag voor overlast rondom station Schiphol. Prorail en NS adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner te gebruiken en rekening te houden met extra reistijd.

Morgen rijden alle treinen weer zoals normaal rondom Schiphol Airport.