Siemens haalt reuzecontract binnen voor levering van maximaal 540 Siemens Mireo treinstellen aan ÖBB

De kleurstelling voor de nieuwe treinstellen voor de ÖBB zijn nog niet bekend. (Foto: Siemens Mobility)
De kleurstelling voor de nieuwe treinstellen voor de ÖBB zijn nog niet bekend. (Foto: Siemens Mobility)

Siemens Mobility heeft de aanbesteding gewonnen voor een raamovereenkomst voor de levering van maximaal 540 elektrische Mireo-treinstellen aan de Oostenrijkse vervoerder ÖBB. De waarde van het contract is ongeveer vijf miljard euro. De nieuwe treinstellen zullen vanaf 2028 in dienst komen.

Michael Peter, CEO van Siemens Mobility: "Siemens Mobility en ÖBB genieten al lange tijd van een sterk en betrouwbaar partnerschap. We zijn er trots op dat we ÖBB een verdere ontwikkeling van het Mireo-platform kunnen leveren voor de nieuwe vloten van het bedrijf. Met tal van innovaties, een laag energieverbruik en een hoog niveau aan passagierscomfort en gemak zullen de nieuwe Mireo-treinen het lokale en regionale vervoer van ÖBB nog aantrekkelijker maken."

Siemens en ÖBB hebben nog geen conceptbeelden vertoond die het nieuwe uiterlijk van de trein zal laten zien. Ook gedetailleerde specificaties, zoals het aantal stoelen en de indeling van de trein, worden momenteel nog uitgewerkt.

De Mireo als platform is momenteel al succesvol beproefd in Duitsland. Bij Siemens zijn deze treinstellen in drie variaties te bestellen: Elektrisch, met batterijaandrijving of waterstofaandrijving. De treinstellen zijn bijzonder milieuvriendelijk dankzij hun lage energieverbruik en lichtgewicht constructie.