Keolis tekent contract met Brouwer Technology voor onderhoud van Protos treinstellen

Onderhoudsbedrijf Brouwer Technology zal zich vanaf eind dit jaar ontfermen over het onderhoud van de Protos treinstellen van Keolis. (Foto: Bartrock)
Onderhoudsbedrijf Brouwer Technology zal zich vanaf eind dit jaar ontfermen over het onderhoud van de Protos treinstellen van Keolis. (Foto: Bartrock)

Treinvervoerder Keolis heeft een 13-jarig onderhoudscontract binnengesleept met onderhoudsbedrijf Brouwer Technology. Vanaf december 2023 wordt Brouwer Technology de onderhoudspartner voor de treindienst Amersfoort - Ede-Wageningen, die dan wordt overgenomen van Connexxion.

Momenteel voert Brouwer Technology technische installatieprojecten voor treinen, trams en metro's in Nederland uit. Daarbij werken ze voor vervoerders, onderhouders en fabrikanten. Daarnaast onderhouden en repareren ze railvoertuigen tot aan diverse technische systemen en installaties in het materieel.

Een totaalpakket voor onderhoud

Keolis heeft gekozen voor Brouwer Technology omdat het, op het gebied van onderhoud, een ambitieuze nieuwkomer is in de markt. Brouwer Technology heeft zich al bewezen op het gebied van installatieprojecten. "We zijn ervan overtuigd dat Brouwer Technology het ook waarmaakt op het gebied van onderhoud", zegt Chris Hogeveen, algemeen directeur bij Keolis Nederland. "Daarbij bieden ze ons een totaalpakket voor onderhoud. Brouwer geeft ons het vertrouwen om de komende 13 jaar door constructief partnerschap met ons een onderhoudssysteem op te stellen dat dienend is aan de prestaties van de vloot en de reizigers van de treindienst Amersfoort - Ede-Wageningen."

Ook Tim van Heesch, Directeur van Brouwer Technology reageert  verheugd op de jarenlange samenwerking: "We zijn heel trots op de samenwerking met Keolis voor de treindienst Amersfoort - Ede-Wageningen. Dit traject loopt letterlijk door 'achtertuinen' van veel van onze medewerkers. Het is een prachtig contract voor Brouwer om verder te groeien in de onderhoudsmarkt voor rollend materieel", aldus

Onderhoud

Het onderhoud van de treinen op de Valleilijn vindt plaats in Amersfoort en Roosendaal. Het hoofdkantoor van Brouwer bevindt zich in Nijkerk, vlakbij het traject van de treindienst. Het contract loopt van december 2023 tot en met december 2036.

De treinstellen van het type Protos, gebouwd door het inmiddels failliet verklaarde FTD, worden de komende twee jaren gemoderniseerd. Daarnaast krijgen de treinen een nieuw jasje, en worden ze onderdeel van de merknaam RRReis. Dit is het overkoepelende merk voor het regionaal openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel.

De stellen zullen er als volgt uit te komen zien.

De nieuwe livrei van de Protos; Copyright: RRReis