Keolis voorlopige winnaar voor aanbesteding Valleilijn

De Valleilijn zal eind 2023 worden overgenomen door Keolis, en verder gaan onder de naam RRReis. (Foto: Treinenweb)
De Valleilijn zal eind 2023 worden overgenomen door Keolis, en verder gaan onder de naam RRReis. (Foto: Treinenweb)

Dinsdag heeft de provincie Gelderland bekendgemaakt dat Keolis Nederland vanaf 10 december 2023 de treindienst Amersfoort - Ede-Wageningen, beter bekend als de Valleilijn, mag uitvoeren. Keolis is de komende 13 jaar de vervoerder op deze lijn. Het personeel en de zeven elektrische treinen worden overgenomen van de huidige vervoerder Connexxion.

De treinvloot wordt de komende twee jaren gemoderniseerd. Daarnaast krijgen de treinen een nieuw jasje, en worden ze onderdeel van de merknaam RRReis. Dit is het overkoepelende merk voor het regionaal openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel.

De Protos(boven) en de FLIRT (onder) zullen er uiteindelijk als volgt uitzien:

De nieuwe livrei van de Protos; Copyright: RRReis

De nieuwe livrei van de FLIRT; Copyright: RRReis

Stap voor stap verbeteren

Chris Hogeveen, CEO van Keolis Nederland: "Het winnen van de Valleilijn is geweldig nieuws voor Keolis. We bouwen verder aan ons ons mooie railbedrijf. Ik kijk ernaar uit om samen met de provincie Gelderland te werken aan een modernere Valleilijn, waarmee we onze reizigers veilig en comfortabel naar hun bestemming brengen."

Contract

Keolis neemt de medewerkers die direct betrokken zijn bij de Valleilijn over van de huidige vervoerder. Daarnaast neemt Keolis de zeven elektrische treinen over: Vijf Protos treinstellen en twee Flirt treinstellen. Die treinen worden in de komende twee jaren gemoderniseerd en krijgen een nieuwe uitstraling met een verloop van diverse kleuren.

Vanaf woensdag 19 april start een bezwaarperiode van zes weken. Na deze periode is de gunning onherroepelijk.

Keolis in Nederland

Keolis Nederland verzorgt momenteel het openbaar vervoer in Almere, Overijssel (Twente), Utrecht en op de treintrajecten Zwolle-Enschede, Zwolle-Kampen en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal, waarvan op het spoor onder de overkoepelende naam Blauwnet. In totaal telt het bedrijf er 1.500 medewerkers, 450 bussen, 25 treinen (Flirt en LINT) en bijna 600 deelfietsen.