Spoorwensdagen gaan weer van start

De Kameel werd eerder ook ingezet tijdens de Spoorwensdagen. (Foto: Treinenweb)
De Kameel werd eerder ook ingezet tijdens de Spoorwensdagen. (Foto: Treinenweb)

Meer dan 75 wensen van spoor- en treinliefhebbers gaan tijdens de Spoorwensdagen weer in vervulling op 23 en 24 mei. Maar liefst 200 vrijwilligers van NS en ProRail vervullen die dagen samen trein- en spoorwensen van kinderen en volwassenen.

Dinsdagmorgen 23 mei is de feestelijke start van de Spoorwensdagen op station Utrecht in aanwezigheid van Wouter Koolmees, president-directeur van NS en John Voppen, CEO van ProRail.

Veel wensen

Ook dit jaar zijn er weer ontzettend veel wensen binnengekomen bij de Spoorwensdagen. Zo wil Casey van 12 zijn hele leven al machinist worden, is Stephan gek van treintechniek en houdt Roemer zelfs zoveel van treinen dat hij wel met een trein zou willen trouwen. Hun wensen gaan tijdens de Spoorwensdagen in vervulling.

Gedurende beide dagen vinden verschillende activiteiten plaats, zoals bezoeken aan het simulatorcentrum in Amersfoort en het Spoorwegmuseum in Utrecht, maar ook rondleidingen bij onder andere het onderhoudsbedrijf Watergraafsmeer en een bezoek aan een verkeersleidingspost. Voor elke vip is er een speciaal programma gemaakt.

Sinds 2007 worden de Spoorwensdagen georganiseerd met als doel om diverse wensen met betrekking tot het spoor te vervullen.

Vluchtelingenkinderen

De SpoorWensdagen brachten studenten uit Maastricht op het idee om ook vluchtelingenkinderen een leuke dag te bezorgen. Op woensdag 24 mei rijdt er daarom een speciale SpoorWensExpress van Maastricht naar Rotterdam met 20 studenten en bijna 200 vluchtelingenkinderen en hun ouders. In Rotterdam gaan zij met drie oldtimer trams naar Diergaarde Blijdorp.

Bron: NS.nl