De eerste Coradia Stream op waterstof

De nieuwe waterstofaangedreven Coradia Stream van Alstom is afgelopen najaar gepresenteerd. De Coradia Stream H heeft dezelfde prestaties als dieseltreinen zoals de Coradia Lint, en is geschikt om opp niet-geëlektrificeerde lijnen rijden. De actieradius is 600 kilometer en gelijkwaardig aan andere modellen uit de Coradia-familie.

De trein is gemaakt en geproduceerd in de fabrieken van Alstom in Italië: de locatie in Savigliano voor ontwikkeling, certificering, productie en testen, de locatie in Vado Ligure voor de uitrusting van de 'motorwagen', waarin het technologisch innovatieve waterstofgerelateerde onderdeel is geïnstalleerd. de Sesto San Giovanni-site voor componenten en de Bologna-site voor de ontwikkeling van het signaleringssysteem. Opvallend is het 'power-pack' in het midden van de trein.

Deze trein is besteld door de Italiaanse vervoerder FNM. De trein zal tussen eind 2024 en begin 2025 in commercieel gebruik genomen worden in Valcamonica, op de niet-geëlektrificeerde lijn Brescia-Iseo-Edolo van FerrovieNord.

1 mrt 2024 om 00:21