Alpha Trains bereikt mijlpaal in samenwerking met Alstom

Alpha Trains heeft een mijlpaal bereikt in de samenwerking met Alstom. (Foto: Alpha Trains)
Alpha Trains heeft een mijlpaal bereikt in de samenwerking met Alstom. (Foto: Alpha Trains)

Treinleasebedrijf Alpha Trains heeft met trots aan aangekondigd dat het een belangrijke mijlpaal heeft bereikt in zijn samenwerking met treinbouwer Alstom. In het kader van de in oktober 2021 afgesloten Global Service Agreement is nu de honderdste locomotief aangeboden voor een volledig onderhoudspakket, waaruit blijkt dat de samenwerking tussen de twee bedrijven efficiënt en succesvol is.

De langetermijnovereenkomst voor locomotiefonderhoud op full-service basis begon in 2021 met 50 locomotieven in verschillende Europese landen en is binnen twee jaar tijd gestegen tot 100 locomotieven. Het hoge prestatieniveau en de kwaliteit van het door Alstom geboden onderhoud hebben geleid tot een uitbreiding van de overeenkomst, waardoor Alpha Trains een zeer betrouwbare vloot van Traxx-locomotieven kan aanbieden in West- en Midden-Europa, waaronder ook bij NS die een deel van hun vloot voor de IC Direct voorzien heeft van Traxx lease-locomotieven.

Momenteel wordt het onderhoud van deze locomotieven mede verzorgd door de goed uitgeruste en ervaren Alstom-vestigingen in Brugge, Rotterdam, Kassel en in de onderhoudswerkplaatsen langs de de meest gebruikte routes.

Fernando Pérez, Interim CEO van Alpha Trains Group, zegt: "De snelle toename van het aantal locomotieven dat in het kader van de Global Service Agreement wordt onderhouden, toont aan dat de dienstverlening van Alstom van hoge kwaliteit is. Bij Alpha Trains streven we ernaar de beste oplossingen voor onze klanten te vinden, en dit partnerschap stelt ons in staat in heel Europa een grotere betrouwbaarheid, beschikbaarheid en flexibiliteit te bieden door middel van preventief en correctief onderhoud."