Spoor bij Voorschoten vrij voor reparatie

Een archieffoto van de incidentenbestrijding van ProRail. (Foto: Treinenweb)
Een archieffoto van de incidentenbestrijding van ProRail. (Foto: Treinenweb)

Afgelopen woensdag is er gewerkt aan de berging van de rijtuigen van het ontspoorde treinstel in Voorschoten. Momenteel is het spoor vrij voor herstel.

De twee zwaar beschadigde treindelen die eerder in het weiland zijn geplaatst, zijn geseald en op speciale vrachtwagens geplaatst. Daar worden ze op diepladers gezet waarna ze verplaatst worden naar een werkplaats. De twee treindelen die via het spoor vervoerd konden worden, zijn inmiddels overgebracht naar Amersfoort, waar ze in een loods worden opgeslagen. De betrokken goederentrein is eerder deze week al weggesleept.

Herstel spoor

Ondertussen is de aannemer begonnen met het herstel van het spoor. De bovenleiding moet hersteld worden en er worden bovenleidingsportalen geplaatst. Het spoor moet hersteld worden. Zo zijn er dwarsliggers beschadigd en ook de veiligheidssystemen die in het spoor zitten moeten nagekeken worden en waar nodig hersteld.

De verwachting is nog steeds dat ProRail op z’n vroegst op dinsdag 18 april weer treinen kan laten rijden op dit traject.