Vier dagen werkzaamheden aan het spoor tussen Hoorn - Enkhuizen

Vier dagen lang wordt er gewerkt aan het spoor tussen Hoorn en Enkhuizen (Foto: Treinenweb)
Vier dagen lang wordt er gewerkt aan het spoor tussen Hoorn en Enkhuizen (Foto: Treinenweb)

Spoorbeheerder ProRail werkt vanaf donderdag 16 februari tot en met zondag 19 februari aan het spoor op het traject Hoorn - Enkhuizen. Hierdoor zal er hinder zijn op dit spoortraject voor wie van of naar naar het pittoreske Enkhuizen wilt reizen, of één van de tussengelegen stations.

Er worden onder andere portalen en funderingen van bovenleidingen vervangen. De oude funderingen worden vervangen door nieuwe die gemaakt zijn van gerecycled beton. Tijdens de werkzaamheden kunnen er geen treinen rijden. Afhankelijk van het reistraject en/of -moment kunnen reizigers te maken krijgen met vervangend busvervoer en/of een extra overstap en daardoor met extra reistijd van circa 30 minuten.

Reisadvies

Reizigers wordt geadviseerd om tevoren én kort van tevoren de NS App of de reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies. In dit reisadvies is een schatting opgenomen van de extra reistijd. Reizigers zijn vooraf geïnformeerd via vooraankondingsborden op de stations, e-mail en omroepberichten.

Stopbus Hoorn - Enkhuizen v.v. rijdt doordeweeks tijdens de spitsuren iedere 10 minuten, daarbuiten 1 x per halfuur. In het vervangend busvervoer kan gereisd met een geldig NS-vervoerbewijs.