NS Upcycleshop opent deze week de deuren op Rotterdam Centraal

Vanaf maandag 6 februari is het de week van de circulaire economie in Nederland. Daarom opent de NS in deze week, van maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari, op station Rotterdam Centraal opnieuw de NS Upcyle Shop. Hier zijn diverse upcycle-producten van hergebruikt NS-materiaal en collector-items uit treinen te vinden.

De NS geeft materialen graag een tweede leven. Iets wat overbodig is geworden, zoals oude bekleding van een treinstof, kan volgens de vervoerder heel goed gebruikt worden voor een mooie stevige en hippe laptoptas, etuis of espadrilles. En een 45 jaar oude trein-omroepspeaker krijgt weer een nieuwe bestemming als hippe bluetooth thuiskamer speaker. En zelfs oude OV-fietsbinnenbanden krijgen weer een nieuwe leven als reistas. Ook de jashaakjes uit de ongemoderniseerde VIRM-dubbeldekkers zullen te koop zijn.

Wie nog op zoek is naar een duurzaam cadeautje voor een ander of voor zichzelf, bijvoorbeeld een nieuwe toilettas, reistas, jashaak, kan deze week terecht bij de Upcycle shop op station Rotterdam Centraal. De winkel op station Rotterdam Centraal is geopend van maandag van 15.00-20.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 08.00-20.00 uur en zaterdag van 10.00-18.00 uur.