NS betreurt onjuiste informatie over weigeren van InterRail en EURail tickets in ICE-trein

De NS biedt zijn excuses aan over de verkeerde informatie van het InterRail- en EuRailticket. (Foto: Rob Dammers)
De NS biedt zijn excuses aan over de verkeerde informatie van het InterRail- en EuRailticket. (Foto: Rob Dammers)

De NS heeft zijn excuses aangeboden over de informatie die afgelopen woensdag naar buiten werd gebracht. Daarin werd per abuis vermeld dat reizigers met een InterRail- of Eurailticket in de zomerperiode uitgesloten waren van het gebruik van de ICE-trein in de richting van Duitsland.

De NS heeft laten weten dat de informatie die op hun website werd vermeld onjuist was, en dat het enkel in de lijn van een onderzoeksrichting lag. Inmiddels is de informatie op de website aangepast, en melden ze op hun nieuwspagina hun excuses aan.

De drukste periode is half juni tot half augustus. Een aantal ICE-treinen per dag richting Duitsland in deze periode voor Interrailers/Eurailers uitsluiten is een van de onderzoeksrichtingen. Dat deze onderzoeksrichting nu naar buiten is gekomen als voldongen feit is onjuist en betreuren wij. Wij verwachten binnenkort het volledige pakket aan maatregelen voor zomer 2023 te kunnen presenteren.

De NS zal de defintieve maatregelen, waarmee ze in die periode de drukte in de ICE-trein willen reguleren binnenkort bekend maken.