Nieuwe Coradia Stream voor Roemeense RRA komt eind dit jaar al in dienst

De Roemeense vervoersautoriteit Romanian Railway Reform Authority (RRA) heeft meer details naar buiten gebracht over de levering van de Alstom Coradia Stream die zij vorig jaar maart getekend hadden.

Naar verwachting zal de trein al eind van dit jaar in dienst komen, waarbij de eerste testen met de trein al halverwege het jaar al moeten plaatsvinden. De maanden juli tot september staat in het teken van het finetunen van de trein, zodat deze naar alle wensen van de RRA ingezet kan worden. De trein zal uiteindelijk in diverse richtingen vanuit Bucureşti (Nord) gaan rijden, en vanuit Cluj

Inmiddels zijn er foto's verschenen van de nieuwe huisstijl die op het in- en exterieur wordt toegepast. De kop van de trein zal een donkerrood uiterlijk krijgen die vergelijkbaar is met de Coradia Stream stellen van het Luxemburgse CFL. Opvallend is dat de de schortbeplating aan de bovenkant van de trein lijkt te ontbrekekn waardoor de apparatuur op het dak in het oog valt. Bij de ICNG van de NS zijn deze dakelementen wel aangebracht.

Specificaties

De trein bestaat uit zes delen die in totaal een zitplaatscapaciteit bieden aan 351 reizigers in de eerste en twee klasse. Ook is er voor de reizigers een bistro aanwezig voor simpele hapjes en drankjes. De trein is voorzien van een lagevloersinstap, een dempelvrij toilet voor mindervaliden, grote bagagerekken, een reisinformatiesysteem, Wifi, een reizigerstelsysteem en airco. De trein is verder geschikt voor maximaal 160 km/u en is enkel geschikt om op 25 kV te kunnen rijden.