Rail Away komt met nieuwe afleveringen

Het populaire EO-programma Rail Away keert vanaf maandag 26 december terug met tien nieuwe treinreizen, gefilmd in zeven verschillende Europese landen. Het nieuwe seizoen start op Tweede Kerstdag met een prachtige winterse route door de Achterhoek.

Toen Nederland in februari 2021 bedekt was onder een witte deken grepen de makers van het EO-programma Rail Away hun kans om in eigen land een aflevering te filmen met unieke winterse beelden vanuit de trein en de lucht. De wit-rode Arrivatrein slingert op het traject Zutphen-Winterswijk door het sneeuwlandschap, geflankeerd door schaatsende en sleeënde Achterhoekers. Onderweg worden de wissels ijsvrij gemaakt worden met branders en blazers. Slow-tv voor iedereen die droomt van een witte Kerst.

In de daaropvolgende afleveringen spoort de serie weer gemoedelijk door de Europese landen: van het zonnige eiland Sardinië naar Opper-Oostenrijk, via de fjorden van Noorwegen en de ongerepte natuur in Ierland naar de bergketens van Polen en de kastelen van Frankrijk.

Uitzendingen

26 december: Nederland: Zutphen-Winterswijk (sneeuw)
27 december: Italië-Sardinië: Cagliari-Mandas-Arbatax
28 december: Oostenrijk: Ampflwang-Timelkam+Lambach-Gmunden
29 december: Noorwegen: Oslo-Myrdal-Flåm
30 december: Noorwegen: Flåm-Myrdal-Bergen  
31 december: Zwitserland (herhaling): Chur-Arosa
1 januari:  Frankrijk: Orléans-Nantes-Le Croisic (20:10u)
2 januari:  Oostenrijk: Steyr-Grünburg+St.Wolfgang-Schafberg
3 januari:  Ierland: Kilmeadan-Waterford-Limerick
4 januari:  Polen: Krakau-Tarnów-Krynica Zdrój
5 januari:  Frankrijk: Estivareilles-Craponne sA+Langeac-Langogne