Papieren spoorboekje voor 2023 weer te koop

Het papieren spoorboekje die elk jaar door reizigersvereniging Rover en Treinreiziger.nl wordt uitgegeven krijgt weer een editie voor 2023. Het spoorboekje is inmiddels te reserveren via OVshop.nl. Het boekje kost 12,95 euro, exclusief 3,95 euro verzendkosten en wordt tussen half december en kerst verzonden. Omdat het boekje vorig jaar snel uitverkocht was is de oplage dit keer groter gemaakt.

Net als het voorgaande jaar wordt er weer samengewerkt met Roel Hemkes van Treinposities.nl. Hij heeft de beschikking over de ruwe reisinformatie die omgezet kan worden naar leesbare tabellen. "Dankzij zijn inzet kan het spoorboekje blijven bestaan" vertelde Hildebrand van Kuijeren van Treinreiziger.nl vorig jaar.

Papieren boekje

In het papieren spoorboekje die ontstaan is nadat de NS met haar papieren boekje stopte, hebben de Sprinters en Intercities nu hun eigen tabellen gekregen. Naast de dienstregeling wordt er ook service-gerichte informatie in geboden, zoals uitleg over de 'Geld-terug-bij-vertraging'-regeling en is er een actueel prijzenoverzicht van abonnementen en tickets.

Tiende editie

Het is de tiende keer dat het papieren spoorboekje weer uitkomt. Reizigersvereniging Rover en Treinreiziger.nl geven het spoorboekje al sinds 2013 uit. De NS stopte 12 jaar geleden met de uitgave ervan. Omdat veel reizigers toch de behoefte hadden aan een papieren spoorboekje hebben Treinreiziger.nl en Rover in 2013 de handen inéén geslagen en het boekje opnieuw uitgebracht.

In 2020 verscheen het boekje niet vanwege de coronapandemie. Sinds de editie van 2022 is er een samenwerking met Treinposities.nl ontstaan nadat de NS niet meer in staat was om de tabellen te leveren.