Station Woerden krijgt een Stationshuiskamer

De huidige Kiosk en wachtruimte op station Woerden. (Foto: Treinenweb)
De huidige Kiosk en wachtruimte op station Woerden. (Foto: Treinenweb)

De stationshal van station Woerden krijgt de komende maanden een make-over. Vanaf zaterdag 17 december zal hier een nieuwe Stationskamer geopend worden. Momenteel zit hier een Kiosk-winkel die vanaf 6 november vanwege de verbouwing zal gaan sluiten.

Een woordvoerster van NS kon tegenover Treinenweb.nl bevestigen dat de huidige wachtruimte aan de centrumzijde van het station bij de nieuwe Stationshuiskamer wordt toegevoegd. De nieuwe ruimte wordt net als voorheen beheerd door een medewerker, en zal bedoeld zijn om het verblijf tijdens het wachten op het station aangenamer te maken. Ook kunnen er (warme) drankjes en een versnapering worden gekocht. Een consumptie tijdens het verblijf in de ruimte is niet verplicht, en er komt een ruimte waar reizigers kunnen lezen en werken, die ook voorzien is van stopcontacten en gratis wifi. Ook komt er een gratis openbaar toilet.

Tot medio vorig jaar zat er ook een filiaal van de Döner Company op het station van Woerden. Het pand staat sindsdien leeg en zal volgens de NS op termijn gevuld worden door restaurant Sushi Point, een afhaal- en bezorgrestaurant voor sushigerechten.

Stationshuiskamer

De StationsHuiskamer is een formule van de NS, waarmee wordt ingespeeld op de behoefte van de reiziger om ook op kleinere stations op een prettige plek te verblijven. Ook biedt de faciliteit de service om een deur-tot-deur advies voor de reiziger te bepalen.

De wachtkamer annex winkel is inmiddels op 26 stations te vinden, waaronder Arnhem, Den Haag, Rotterdam, Hoogeveen, Alphen aan den Rijn, Meppel en Bilthoven.