Minder bussen landelijk, en geen Arriva-treinen in Limburg door staking

Vanwege een staking rijden er geen Arriva-treinen in Zuid-Limburg (Foto: Jeroen de Vries)
Vanwege een staking rijden er geen Arriva-treinen in Zuid-Limburg (Foto: Jeroen de Vries)

Op meerdere plekken rijden vandaag geen bussen, maar ook in Limburg geen Arriva-treinen. Chauffeurs en machinisten van het streekvervoer in de stakingsregio's doen mee aan een landelijke staking, die duren tot en met vrijdag. De actie is opgezet door FNV.

Het is nog onduidelijk hoeveel mensen er last van hebben. Niet elke buschauffeur of machinist doet mee met de actie. Sommige bussen rijden wel weer, wat per regio verschilt. De staking richt zich overigens niet op NS. De NS-treinen rijden wel.

"We zijn blij dat de invloed van de staking vooralsnog beperkt is. Dat neemt niet weg dat reizigers er ongelooflijk veel hinder van kunnen ondervinden", zegt Fred Kagie, voorzitter van de VWOV tegover de NOS. "Als precies jouw bus, tram of trein niet rijdt, is dat enorm zuur."

Vakbond FNV

Het is niet de eerste keer dat er gestaakt wordt. Vakbond FNV heeft de huidige cao nooit ondertekend. Omdat de vakbond CNV wel hun akkoord getekend heeft onder de cao geldt deze wel. FNV wil dat er betere afspraken worden gemaakt om de inflatie te compenseren en dat er betere afspraken komen om de werkdruk tegen te gaan.