Geen treinverkeer tussen Breda en Roosendaal door brand op goederentrein met personenauto's

Door de brand raakten veel auto's en wagons total loss. (Foto: Jip van Loon)
Door de brand raakten veel auto's en wagons total loss. (Foto: Jip van Loon)

Op een goederentrein in Etten-Leur die personenauto's vervoert, is woensdagmiddag brand uitgebroken. Hierdoor is het treinverkeer tussen Breda en Roosendaal de hele dag gestremd. De goederentrein was op weg naar de Sloehaven in Vlissingen toen er brand ontstond door vermoedelijk een kapot gereden bovenleiding.

Er zouden meerdere autowagons met hybride auto's in de brand staan, meldt ProRail. Toen het vuur aan het begin van de middag ontdekt werd heeft ProRail met spoed de stroom van de bovenleiding gehaald. Vervolgens was de brandweer massaal ter plaatse met meerdere eenheden om de brand te blussen. Bij het incident zouden ook hevige knallen gehoord zijn die vermoedelijk te maken hadden met gesprongen autobanden. Ook een politiehelicopter cirkelde enige tijd over de brand. Omstreekt 15:10 werd het sein brand meester gegeven. Er zijn geen gewonden gevallen bij het incident.

De weg waarlangs het spoor ligt waarop de trein stilstaat, de Vossendaal, is vanwege de brand afgesloten voor verkeer zodat hulpverlening niet gehinderd wordt. Nu de brand geblust is zal ProRail de wagons afslepen en de bovenleiding repareren.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Mensen in de buurt werden via onder meer Omroep Brabant gewaarschuwd uit die rook te blijven.