Achttienjarigen kunnen binnenkort weer kans maken op Interrail-ticket

Opnieuw kunnen jongeren meedoen voor een gratis Interrail ticket (Foto: SBB)
Opnieuw kunnen jongeren meedoen voor een gratis Interrail ticket (Foto: SBB)

Opnieuw kunnen jongeren die achttien jaar zijn zich op het European Youth Portal inschrijven om kans te maken om met een InterRail ticket via het Europese DiscoverEU-programma 30 dagen gratis door Europa te reizen met de trein. Er worden in heel Europa 35.000 tickets verloot.

"Voor de tweede keer dit jaar stelt DiscoverEU jongeren in staat nieuwe culturen te ontdekken en nieuwe vriendschapsbanden te smeden. Culturele uitwisseling kan nooit relevanter zijn dan vandaag", zegt EU-Jongerencommissaris Mariya Gabriel.

DiscoverEU

Het DiscoverEu project is in september 2016 vanuit het Europees Parlement opgestart om achttienjarigen via een InterRail ticket Europa te laten verkennen. In juni 2017 is het project van start gegaan, waarbij er met een budget van 12 miljoen euro is geïnvesteerd om jongeren hun horizon te laten verbreden. De Europese Commissie heeft uiteindelijk aangeboden om vanwege het succes tot 2027 700 miljoen euro in het project te steken.

Deelnemers die mee willen doen zullen wel enkele vragen over Europa moeten beantwoorden voordat ze kans maken op het gratis InterRail-ticket. De inschrijving opent dinsdag 11 oktober om 12:00 uur en sluit 25 oktober om 12:00 uur. In maart volgend jaar gaat er weer een nieuwe ronde van start.

De reis mag maximaal dertig dagen duren, en mag naar maximaal vier landen voeren, die in principe met de trein bereikt worden. Maar in sommige gevallen kan er ook gebruikt worden gemaakt van de bus en de boot.