NS-app toont nu ook notificaties over veranderingen op je geplande route

De NS-app toont nu ook aanpassingen op een geplande route. (Foto: PxHere)
De NS-app toont nu ook aanpassingen op een geplande route. (Foto: PxHere)

De NS is een proef in de app begonnen waarbij reizigers een notificatie krijgen als er op hun geplande route veranderingen plaatsvinden. Dit kan een vertraging zijn, maar ook uitval van een trein of een te korte trein.

De NS wil hiermee reizigers op tijd informeren zodat zij makkelijk en snel relevante reisinformatie ontvangen over bijvoorbeeld een gewijzigd spoor of een vertraging. Met de knop 'Zet meldingen aan' kan de reiziger er zelf voor kiezen om pushberichten te ontvangen op het moment dat er iets verandert aan hun treinreis. Al eerder was het in de NS-app mogelijk om meldingen over een een vooraf ingesteld traject te krijgen, maar nu is dit uitgebreid tot aan een geplande route.

Ivo Steffens, commercieel directeur bij NS: "Zo kun je aangeven of je meldingen wil ontvangen wanneer jouw geplande trein uitvalt, vertraging heeft van vijf minuten of meer, er een grotere kans is dat je niet meer kunt zitten of dat zich een spoorwijziging voordoet. De app wordt op deze manier steeds meer een reisgenoot die jou op de hoogte houdt."

Reizigers kunnen per reis zelf bepalen waneer en waarover zij een notificatie willen ontvangen. In de app is het mogelijk om feedback te geven. De notificaties zijn beschikbaar nieuwste update van de NS-app en is beschikbaar voor zowel Android als iOS.