Stationshal Zwolle officieel heropend

De NS heeft afgelopen woensdag de vernieuwde wachtruimte in het stationsgebouw van station Zwolle heropend. In het gebouw bevindt zich een wachtruimte en er zijn een aantal winkels in het monumentale gebouw.

De opening vond plaats door burgemeester Peter Snijders in samenzijn van Maarten Haverkamp (NS regiodirecteur Noord Oost) en Astrid Bunt (Directeur Stations van ProRail) waarbij er een taart werd aangesneden. Ook werd er een gedicht van Hedwig Selles onthuld.

Spoorzone

Station Zwolle vormt de toegang tot de Zwolse Spoorzone en tegelijk is het de poort naar de rest van Nederland en verder. De nieuwe wachtruimte is onderdeel van het stationsgebouw en verbonden aan het groene voorplein. In het afgelopen jaar is de ruimte opnieuw geschilderd, heringericht en voorzien van reisinformatie. "Een belangrijk gebouw dus voor Zwollenaren en bezoekers aan deze prachtige stad of mensen die er werken," aldus Astrid Bunt van ProRail. "Het is prominent en daar hoort een prettig en verrassend verblijf bij."

Maarten Haverkamp is ook blij met de nieuwe wachtruimte. "Het stationsgebouw krijgt met deze ruimte haar oude functie terug als prettige plek om even te wachten. Het is een stap op weg naar de creatieve en levendige plek die de Zwolse Spoorzone steeds meer gaat worden."