Minder treinen door personeelstekort

In het hele land rijden er door personeelstekorten minder treinen. (Foto: Treinenweb)
In het hele land rijden er door personeelstekorten minder treinen. (Foto: Treinenweb)

Zaterdag rijden er op veel trajecten minder treinen en op sommige delen helemaal geen treinen als gevolg van personeelstekorten bij NS en Arriva. Bij NS vallen er zelfs gedurende van de dag diverse trajecten uit.

Tussen Utrecht Centraal en Almere Centrum rijden tot 19.30 uur geen treinen, en moeten reizigers omreizen via Weesp. Ook op de trajecten Amsterdam Centraal-Utrecht Centraal, Rotterdam-Utrecht, Alkmaar-Maastricht en Schiphol-Nijmegen rijden er minder treinen. Tussen Driebergen-Zeist en Uitgeest rijden er ook minder Sprinters.

Bij Arriva rjdt er tussen Groningen en Veendam rijdt zelfs de hele dag geen trein, en worden er op de trajecten Groningen-Leeuwarden en Groningen-Delfzijl minder treinen ingzet.

Reisadvies

De extra reistijd kan oplopen tot vijftien minuten. De NS en Arriva roepen reizigers ertoe op hun treinreis zorgvuldig te plannen om vertraging te voorkomen.

Minder treinen

Vanaf maandag rijden er volgens de NS ook minder treinen tussen Rotterdam, Schiphol en Arnhem. Maar het spoorwegbedrijf verwacht de komende tijd nog meer treinen te moeten schrappen door het tekort aan personeel. Bij Arriva wachten een aantal nieuwe machinisten op hun definitieve toelating om zelfstandig met de trein te rijden.

De NS komt niet alleen treinpersoneel tekort, maar ook IT'ers, monteurs, veiligheids- en servicemedewerkers en winkelpersoneel op de stations. Bij de spoorwegen zijn ongeveer 1.100 vacatures. Het spoorwegbedrijf is een wervingsactie gestart.