NS rijdt tien-minutentrein Rotterdam - Arnhem minder vaak door personeelstekort

Vanwege personeelsgebrek rijden er vandaag en morgen minder treinen bij NS. (Foto: NS)
Vanwege personeelsgebrek rijden er vandaag en morgen minder treinen bij NS. (Foto: NS)

Vanaf 13 juni zal de tien-minutentrein tussen Rotterdam, Schiphol en Arnhem tijdelijk als een kwartiersdienst gaan rijden. De oorzaak is het personeelstekort bij NS. Zo zouden er te weinig conducteurs zijn om de treindienst uit te kunnen voeren.

De vooruitzichten zijn voor de spoorvervoerder zijn niet rooskleurig. Hierdoor is de NS deze zomer genoodzaakt om mogelijk meer maatregelen te nemen.

Personeelstekort

Het personeelstekort bestaat al langer, maar 'door een extra beroep op onze collega’s te doen konden we de impact voor reizigers nog voorkomen', schreef de NS in eerder in een persverklaring. 'Dat lukt nu niet langer.' Vandaar dat de tienminutentrein op het traject Arnhem-Schiphol-Rotterdam in frequentie terug gaat naar een kwartierdienst. 'Voor deze lijn is dat met de huidige lagere reizigersaantallen voldoende.'

Werving

NS heeft de lopende werving recent fors uitgebreid. Zo is de vervoerder recentelijk ook een campagne gestart om machinisten te werven door een simulator van station naar station op tournee te brengen.

In totaal heeft NS op dit moment 1.100 vacatures, verspreid over alle bedrijfsonderdelen en alle beroepsgroepen in de trein, op het station, bij IT of op kantoor. Op de website Werken bij NS is een overzicht van alle vacatures binnen het spoorwegbedrijf te vinden.