GroenLinks stelt Kamervragen over gebrekkige businzet tussen Meppel en Groningen

Groenlinks stelt Kamervragen over de problematische businzet. (Foto: Treinenweb)
Groenlinks stelt Kamervragen over de problematische businzet. (Foto: Treinenweb)

De fractie GroenLinks heeft besloten om aanstaande dinsdag Kamervragen te stellen over de problemen van het treinvervangend vervoer tussen Meppel en Groningen de afgelopen week. Dat meldt de Groningse nieuwssite OogTV.

Bij Hoogeveen wordt er gewerkt aan de zogeheten spoorboog die ervoor moet zorgen dat treinen straks sneller Hoogeveen kunnen passeren. Ook zijn er bij Onnen nieuwe wissels geplaatst. Vanwege deze werkzaamheden reden er van van 7 tot en met 22 mei treinvervangende bussen tussen Meppel en Groningen.

De businzet was echter problematisch waardoor bussen overvol zaten, er een tekort aan chauffeurs was, en passagiers ook lang moesten wachten. Ook het omreizen via Leeuwarden liep uit in overvolle treinen, omdat in eerste instantie de treinen van Arriva tussen Groningen en Leeuwarden te kort waren.

GroenLinks wil weten hoe de problemen zijn ontstaan, en hoe dit in de toekomst kan worden vermeden. Afgelopen week heeft de NS zich al verontschuldigd: "We gaan kijken hoe we dingen anders kunnen doen. Want het is onze plicht om de reiziger goed te vervoeren, en dat willen we ook heel graag".