Audiotour leidt liefhebbers langs oude gebouwen van Werkspoor in Utrecht

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

Mensen die de bijzondere geschiedenis van het Werkspoorkwartier in Utrecht willen ontdekken kunnen sinds afgelopen week een audiotour volgen. De audiotour leidt hen door het hele gebied en vertelt over de geschiedenis en het heden. De audiotour is vrij te downloaden en met een eigen smartphone en in-ears uit te voeren.

Mensen die het Werkspoorkwartier in Utrecht willen ontdekken, kunnen vanaf donderdag gratis een audiotour door het gebied volgen. Het gebied ligt tussen het Amsterdam-Rijnkanaal, de Cartesiusweg en het Julianapark.

Het verhaal wat er verteld wordt heet "Hoor het Werkspoor" en brengt de liefhebbers terug in de tijd van de eerste helft in de vorige eeuw waar er bij de machinefabrieken Werkspoor en DEMKA spoorwegmaterieel, staalconstructies en andere machines gebouwd werden. Bij Werkspoor werkten er vroeger duizenden mensen. In het begin van de jaren '80 sloot Werkspoor. Uiteindelijk doen een aantal markante bewaarde gebouwen nu dienst als plek voor horeca en creatieve ondernemers.

De initiatiefnemers van de audiotour geven toe dat het complex er nog steeds onantrekkelijk uitziet. "Dit is zonde, want achter de hekken en deuren schuilt veel bedrijvigheid en creativiteit." Met de audiotour willen de initiatiefnemers het gebied in de schijnwerper zetten en de geschiedenis ervan vertellen. De audiotour is te vinden op de website van Hoor het Spoor.