Siemens Mobility verlaat Russische markt

De Russische SapSan trein die door Siemens gebouwd is. (Foto: Sergey Korovkin)
De Russische SapSan trein die door Siemens gebouwd is. (Foto: Sergey Korovkin)

Treinbouwer Siemens heeft aangekondigd dat ze de Russische markt zullen verlaten als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne. De bouwer was eerder al begonnen om alle activiteiten met Rusland af te bouwen in overeenstemming met wettelijke vereisten en internationale sancties.

Na het uitbreken van de oorlog zette Siemens alle nieuwe contracten en internationale leveringen aan Rusland en Wit-Rusland stop. De uitgebreide internationale sancties, evenals de huidige en mogelijke tegenmaatregelen, hebben een impact op de bedrijfsactiviteiten van het bedrijf in Rusland, met name de spoorservice en het onderhoud.

"We veroordelen de oorlog in Oekraïne en hebben besloten om een ​​ordelijk proces te voeren om onze industriële bedrijfsactiviteiten in Rusland af te bouwen", zei president en CEO Roland Busch. "Gezien onze zorgplicht voor onze medewerkers en langdurige klantrelaties, in een markt waar we al bijna 170 jaar actief zijn, was dit geen gemakkelijke beslissing."

"We evalueren de impact op onze mensen en we zullen ze zo goed mogelijk blijven ondersteunen. Tegelijkertijd bieden we humanitaire hulp aan onze collega's en de bevolking van Oekraïne en staan ​​we naast de internationale gemeenschap bij het oproepen tot vrede."