KLM wil meer reizigers in de Thalys

De KLM wil meer reizigers in de Thalys. (Foto: Treinenweb)
De KLM wil meer reizigers in de Thalys. (Foto: Treinenweb)

Luchtvaartmaatschappij KLM wil met de ambitie voor duurzaamheid proberen om reizigers naar Brussel in de trein proberen te krijgen. Hiervoor gaat de luchtvaartvervoerder de bestaande samenwerking met de Thalys uitbreiden.

Eind maart 2020 is de KLM een samenwerking aangegaan met Thalys om vijf vluchten tussen Amsterdam en Brussel op te heffen, en te vervangen door een rit met de Thalys. Met de uitgebreide samenwerking is het mogelijk om voor verdere vliegbestemmingen vanaf Schiphol al in de trein je bagage al in te checken, zodat de reiziger minder door de vertrekhallen hoeft te lopen met de bagage.

Om dit mogelijk te maken zijn de IT-systemen op elkaar afgestemd. Daarmee wordt het inchecken gemakkelijker. Ook boarden of het omboeken van een reis is daarmee eenvoudiger geworden, omdat het via één systeem mogelijk is. In de toekomst is het ook mogelijk voor reizigers om vanaf het station een betere doorstroom te hebben naar de vertrekhallen. Hiervoor gaat het vliegveld de komende jaren flink voor op de schop.