NS rijdt vanaf april weer extra strandtreinen naar Zandvoort

De NS rijdt vanaf april weer de extra strandtreinen naar Zandvoort. (Foto: NS)
De NS rijdt vanaf april weer de extra strandtreinen naar Zandvoort. (Foto: NS)

Vanaf 2 april start NS weer met het rijden van extra strandtreinen naar Zandvoort aan Zee. Dit geldt voor de weekenden en tijdens feest- en vakantiedagen wanneer er strandweer wordt voorspeld. Deze treinen rijden van begin april tot begin oktober.

Vorig jaar is de NS voor het eerst gestart met het eerder starten en langer in het jaar doorrijden van extra strandtreinen omdat gebleken is dat hier behoefte aan was. De extra treinen zijn een dag van te voren zichtbaar in de NS Reisplanner.

Dienstregeling Zandvoort

NS rijdt het hele jaar door twee Sprinters per uur/per richting tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee. Sinds 2020 reden we in juni, juli en augustus vier extra Sprinters tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee. Met ingang van het voorjaar van 2021 plant de ververvoerder in weekenden, feest- en vakantiedagen in april, mei en september ook deze extra vier Sprinters in, om bij strandweer voldoende treinen te rijden voor alle strandbezoekers. Gedurende de ochtend gaan er gefaseerd meer treinen rijden en in de loop van de avond bouwen we dit ook weer af. Tijdens de het Formule 1 evenement in het weekend van de eerste week van september zal de NS vanwege de drukte zelfs twaalf Sprinters per uur inzetten.

In de planning wordt het mogelijk gemaakt om deze extra treinen niet te rijden wanneer we op basis van de weersvoorspellingen minder reizigers naar het strand verwachten. Zo wordt het aanbod afgestemd op de vraag. De NS Reisplanner is een dag van tevoren bijgewerkt, zodat reizigers van tevoren kunnen checken welke treinen er rijden.

Optimaal gebruik van alle treinen

Twee treinen rijden direct van Amsterdam naar Zandvoort aan Zee en terug. Deze treinen zijn vaak het drukst bezet. De overige vier treinen rijden tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee. Heb je als reiziger net de rechtstreekse trein van/naar Amsterdam gemist of was deze te druk? Dan is het advies de eerstvolgende trein richting Haarlem te nemen en daar over te stappen op de extra treinen naar Zandvoort aan Zee of Amsterdam. De reistijd voor de rechtstreekse trein en de reis met overstap is even lang.