Papieren spoorboekje voor 2022 weer te koop

Een foto van een vorige editie van het Spoorboekje. (Foto: Hildebrand van Kuyeren)
Een foto van een vorige editie van het Spoorboekje. (Foto: Hildebrand van Kuyeren)

Het papieren spoorboekje die elk jaar door reizigersvereniging Rover en Treinreiziger.nl wordt uitgebracht is weer terug van weggeweest. Vanaf gisteren is het online te koop via OVshop.nl. Nieuw in deze uitgave is dat de website Treinposities.nl ook heeft bijgedragen aan het ontwerp van de dienstregeling-tabellen.

Het boekje kost € 11,95 exclusief verzendkosten en is exclusief bij de OV-shop.nl te koop. Bestellingen die gedaan zijn voor 10 december worden circa 17 december thuis bezorgd. De website waarschuwt wel dat er een beperkte voorraad is.

Nieuwe opzet

"De nieuwe opzet hangt mede samen doordat de tabellen dit keer niet worden aangeleverd door NS", meldt de website Treinreiziger.nl. Om het papieren spoorboekje toch te kunnen uitgeven er er een samenwerking gemaakt met Treinposities.nl, een informatieve site met actuele treinposities en dienstregelingen.

"Roel Hemkes van Treinposities.nl heeft de ruwe reisinformatie data weten om te zetten naar tabellen, dankzij zijn inzet kan het spoorboekje blijven bestaan" vertelt Hildebrand van Kuijeren van Treinreiziger.nl.

In het papieren spoorboekje die ontstaan is nadat de NS met haar papieren boekje stopte, hebben de Sprinters en Intercities nu hun eigen tabellen. Naast de dienstregeling wordt er ook service-gerichte informatie in geboden, zoals uitleg over de 'Geld-terug-bij-vertraging'-regeling en is er een actueel prijzenoverzicht van abonnementen en tickets.

Negende editie

Reizigersvereniging Rover en Treinreiziger.nl geven het spoorboekje al sinds 2013 uit. NS stopte 11 jaar geleden met de uitgave ervan. Omdat veel reizigers toch de behoefte hadden aan een papieren spoorboekje hebben Treinreiziger.nl en Rover in 2013 de handen inéén geslagen en het boekje opnieuw uitgebracht.

In 2020 verscheen het boekje niet vanwege de coronapandemie. Sinds deze nieuwe editie van 2022 is er nu ook een samenwerking met Treinposities.nl ontstaan.