Negen dagen werkzaamheden tussen Heerlen en Sittard

Er rijden 9 dagen lang bussen tussen Sittard en Heerlen (Foto: NS)
Er rijden 9 dagen lang bussen tussen Sittard en Heerlen (Foto: NS)

Vanaf zaterdag 20 tot en met zondag 28 november krijgt het spoor tussen Heerlen en Sittard een flinke onderhoudsbeurt. Hierdoor zal er hinder op het spoor zijn tussen beide stations. Er worden NS-bussen en taxibusjes ingezet.

Spoorbeheerder ProRail werkt aan verbetering van het spoor, door onder andere op het gehele traject tussen Sittard-Heerlen het treinbeveiligingssysteem te vernieuwen. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van seinen en kabels en andere kleine objecten in en langs het spoor. Bij station Schinnen en Nuth wordt een deel van het spoor het spoorgrind vernieuwd zodat het regenwater goed kan weglopen

Daarnaast wordt er een tunnelbak onder het spoor aangelegd in Geleen waardoor fietsers en wandelaars zich veilig en gemakkelijk kunnen verplaatsen van de ene kant van het spoor naar de andere. Op de stations Geleen-Oost, Spaubeek, Schinnen, Nuth en Hoensbroek worden de perrons opgehoogd en vernieuwd en wordt er nieuw meubilair geplaatst. 

Gevolgen voor de treinreis

Van zaterdag 20 tot en met zondag 28 november rijden er NS-snelbussen tussen Sittard en Heerlen, Arriva zet stopbussen in tussen Sittard - Geleen Oost - Nuth - Hoensbroek - Heerlen. En er rijden taxibusjes tussen Geleen Oost - Spaubeek - Schinnen.

De extra reistijd is in ongeveer tot 30 minuten. NS raadt reizigers aan voor vertrek de NS Reisplanner of app te raadplegen.