Opnieuw tweedaagse staking bij Deutsche Bahn

Oekraďense vluchtelingen mogen gratis vanuit Polen naar Duitsland reizen. (Foto: Pixabay)
Oekraďense vluchtelingen mogen gratis vanuit Polen naar Duitsland reizen. (Foto: Pixabay)

Maandag 23 en dinsdag 24 augustus heeft de Duitse vakbond GDL opnieuw een staking aangekondigd. Hierdoor zullen veel treinen niet rijden, schrijft Treinreiziger.nl. De nachttrein Amsterdam – Wenen / Innsbruck kan daardoor meerdere dagen niet rijden. De trein naar Berlijn stopt in Bad Bentheim. De ICE’s Amsterdam - Frankfurt rijden wel.

Twee weken geleden riep de vakbond GDL ook al op tot een tweedaagse staking. Ook toen was de hinder groot en reed slechts 25% van de lange afstandstreinen. De Nightjet van en naar Nederland viel toen ook al uit. Nu valt de trein opnieuw drie dagen uit: 22, 23 en 24 augustus rijdt de nachttrein in beide richtingen niet. De ICE Amsterdam – Basel rijdt slechts tussen Amsterdam en Keulen.

Conflict

Deutsche Bahn heeft voorgesteld om de lonen met 1,5 procent te verhogen in januari 2022 en met nog eens 1,7 procent in maart 2023. De vakbond wil echter al in 2021 een loonsverhoging zien, plus een bonus van 600 euro, en een tweede loonsverhoging van 1,8 procent in 2022.

Dit keer is de staking eerder aangekondigd. De vorige keer kwam de staking amper 24 uur vooraf naar buiten. Deutsche Bahn noemde de staking toen “een onnodige escalatie over de rug van de treinreizigers”.

Bron: Treinreiziger.nl