Drie doden en ruim 40 gewonden bij treinongeluk Tsjechië

Bij een treinbotsing in Tsjechië zijn twee passagierstreinen frontaal op elkaar ingereden. Bij het ongeval zouden er volgens de lokale autoriteiten minstens drie doden en ruim veertig gewonden zijn gevallen. Twee machinisten en een reiziger zijn omgekomen.

Het ongeval vond plaats bij de plaats Domazlice dat dicht bij de Duitse grens ligt. Een van de betrokken treinen was de sneltrein van München naar Praag, schrijft de Tsjechische media. Na het ongeluk zou de Tsjechische minister van Transport naar de plek van het ongeluk zijn afgereisd om steun te betuigen.

Na het ongeluk kwamen de hulpdiensten snel in actie om om reizigers uit de trein te halen. Ook werd er een reddingshelicopter uit Duitsland ingezet voor assistentie. Zeven zwaargewonde passagiers zijn naar het ziekenhuis afgevoerd met de helicopter. Er wordt niet niet uitgesloten dat het dodental nog verder zal oplopen.

Er wordt door de autoriteiten een onderzoek uitgevoerd naar het ongeluk. Volgens eerste berichten zou de sneltrein vanuit München een rood sein hebben gemist.