Syrisch meisje van 11 jaar gestrand op Utrecht Centraal

Er wordt opvang geregeld voor het in de steek gelaten Syrische meisje (11) (Foto: Politie Utrecht Centrum)
Er wordt opvang geregeld voor het in de steek gelaten Syrische meisje (11) (Foto: Politie Utrecht Centrum)

Een Syrisch meisje van 11 jaar is zaterdag gestrand op Utrecht Centraal, zonder een woord Nederlands of Engels te spreken. Servicemedewerkers van de NS zagen haar door de stationshal lopen en hebben zich over haar ontfermd waarop ze de politie belden.

Terwijl het NS-personeel het jonge meisje voorzag van een drankje en wat lekkers kon de inmiddels gearriveerde politie het werk overnemen. Met behulp van een voorbijganger die toevallig de Syrische taal en aanverwante dialecten sprak werd duidelijk dat het meisje 11 jaar oud was, uit Syrië kwam, en zonder enige documentatie of ouders naar Utrecht gereisd te zijn.

De politie heeft laten weten dat ze via de nodige instanties opvang zullen regelen voor het meisje. Op Instagram schrijft wijkagent Peter: "Het raakt je echt in je hart dat zo'n jong kind, moederziel en alleen, aan haar lot over gelaten wordt in een voor haar vreemd land... Gelukkig hebben we met meerdere disciplines en behulp van zorgzame burgers wat voor haar kunnen betekenen en gaat zij hopelijk een goede toekomst tegemoet."