OV-chipkaart vanaf 1 augustus ook te gebruiken naar Gronau

Het nieuwe OV-chipkaartzuiltje op station Gronau (Foto: Keolis)
Het nieuwe OV-chipkaartzuiltje op station Gronau (Foto: Keolis)

Vanaf zondag 1 augustus is het mogelijk om met de OV-chipkaart door te reizen naar Gronau. Keolis heeft bekend gemaakt dat het Duitse grensstation inmiddels voorzien is van een in- en uitcheckpaaltje.

Een oplettende Twitteraar had het paaltje enkele dagen geleden ontdekt. Keolis die de lijn vanaf Enschede tot aan de grens samen met de DB Regio exploiteert heeft afgelopen zondag bevestigd dat reizen met de OV-chipkaart naar dit station vanaf 1 augustus mogelijk is. Hoewel het paaltje op station Gronau inmiddels wel actief zou zijn geeft de vervoerder toch aan om even tot 1 augustus te wachten. Vanaf dat moment zijn de NS-abonnementen ook geldig tot aan dit station.

Samenwerking

Het zuiltje is in samenwerking met Zweckverband Nahverkehr Westfalen-Lippe (NWL), Deutsche Bahn en Keolis Nederland geplaatst om reizigers van een makkelijke reis naar het grensstation te voorzien. Later dit jaar moet het volgens Keolis ook mogelijk zijn om met de chipkaart vanaf Arnhem naar het grensstation Emmerich te reizen. Keolis heeft wel bevestigd dat er nog geen plannen zijn om vanaf Hengelo naar Bad Bentheim te kunnen reizen op een OV-chipkaart.

België niet mogelijk met OV-chipkaart

Reizen over de grens wordt steeds makkelijker. Zo is het bij Arriva ook mogelijk om in het Duitse Aachen in- en uit te checken, met uitzondering van de Duitse tussenstations. Momenteel is dit nog niet mogelijk bij de grensplaatsen van België. Het is momenteel onduidelijk of dit wel mogelijk zal zijn als de Drielandentrein binnen enkele jaren ook naar Luik zal rijden.