België legt treinverkeer in zuiden van het land stil

 (Foto: Rob Dammers)
(Foto: Rob Dammers)

De Belgische spoorbeheerder Infrabel heeft vanwege het ernstige noodweer besloten om het treinverkeer in het zuiden van het land stil te leggen. Het is volgens het bedrijf niet verantwoord om treinen in dit gebied te laten rijden.

Infrabel-topman Benoît Gilson zegt dat de maatregel noodzakelijk is vanwege de incidenten die in de loop van de nacht plaatsvonden door de zware regenval. De NMBS waarschuwt reizigers dat treinen die nog wel rijden, op veel plaatsen met vertraging vertrekken. Daarnaast is hun dringende advies om reizen in de provincies Luik, Namen en Luxemburg waar mogelijk uit te stellen.

"Door deze onderbreking van het treinverkeer kunnen de hulpdiensten zich concentreren op dringende noodhulp voor iedereen die getroffen is", aldus minister van Mobiliteit Georges Gilkinet. "Ik wens iedereen veel moed toe."

Maastricht - Luik

Ook het treinverkeer van de NMBS tussen Maastricht en Luik is vanwege de wateroverlast voorlopig nog niet mogelijk. Eerst werd er verwacht dat het treinverkeer deze ochtend weer kon worden opgestart, maar nu blijkt dat dit nu uitgesteld is tot vrijdag 16 juli om 12:00.