Hinder vanwege spoorwerkzaamheden rond Zwolle in juli

Tijdens de werkzaamheden zet NS bussen in (Foto: NS)
Tijdens de werkzaamheden zet NS bussen in (Foto: NS)

In de maand juli zullen er werkzaamheden plaatsvinden rond Zwolle, waardoor er beperkt treinen kunnen rijden in bepaalde richtingen. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats tussen Zwolle en Kampen (Zuid), 't harde, Dalfsen Meppel en Raalte. Vanwege de werkzaamheden zullen er op bepaalde momenten snel- en stopbussen rijden.

Spoorverdubbeling

Als onderdeel van de spoorverdubbeling tussen Zwolle en de spoorsplitsing bij Herfte heeft ProRail sporen verdubbeld en een dive-under gebouwd die het mogelijk maakt dat treinen uit Meppel en uit Emmen een eigen spoor hebben en niet meer op elkaar hoeven te wachten. Tijdens deze periode van werkzaamheden worden de sporen van de dive under aangesloten op de bestaande sporen. Vanaf dinsdag 20 juli rijden de NS-treinen onder en vanaf zaterdag 24 juli de Blauwnet-treinen over de nieuwe dive-under. De afgelopen jaren is er veel gewerkt en geïnvesteerd in deze spoorvernieuwing, onderdeel van Programma Noord-Nederland.

Toekomst: nieuwe dienstregeling Sprinter Leeuwarden-Zwolle

Voor de dienstregeling van NS betekent deze aanpassing aan het spoor dat de Sprinter Leeuwarden-Meppel vanaf september doorrijdt naar Zwolle. Dit is goed nieuws voor reizigers uit Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega die hiermee een rechtstreekse verbinding met Zwolle krijgen. In Zwolle sluit de Sprinter aan op de doorgaande Intercity’s richting o.a. Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Maar ook voor o.a. Meppel is de aanpassing goed nieuws: het aantal treinen van/naar Zwolle gaat van vier naar zes per uur.

Aangepast treinverkeer van 5 t/m 8 juli
- NS rijdt stopbussen tussen Zwolle en Kampen Zuid en tussen Zwolle en ’t Harde
- Blauwnet rijdt bussen tussen Zwolle en Kampen

Geen treinverkeer van/naar en via Zwolle van 9 tot en met 19 juli
- NS rijdt bussen tussen Zwolle en Olst, Zwolle en Kampen Zuid, Zwolle en Meppel en tussen Zwolle en ’t Harde
- NS rijdt rechtstreekse (snel)bussen tussen ’t Harde en Meppel en tussen Kampen Zuid en Meppel
- Blauwnet rijdt bussen tussen Zwolle en Dalfsen, Zwolle en Raalte en tussen Zwolle en Kampen.

Aangepast treinverkeer van 20 tot en met 23 juli
- Blauwnet rijdt bussen tussen Zwolle en Dalfsen

Reisadvies

Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met een langere reistijd en de reis kort van te voren te plannen. Dit kan via de reisplanner in de NS-app of Arriva-app en/of via de websites van NS, Arriva en Keolis.